søndag 30. oktober 2016

søndag 23. oktober 2016

Oransje vinnere i Månedens Foto

1. plass - Månedens Foto - BioFoto Sørlandet - oktober 2016 - tema: oransje
Foto: Anne-Lise Stangenes
I oktober var temaet for fotokonkurransen hos BioFoto Sørlandet "Oransje". Jeg vurderte flere alternativer før jeg sendte inn mitt bidrag. Siden jeg var bortreist akkurat under selve medlemsmøtet der juryeringen fant sted, hadde jeg ikke den ringeste anelse om hvordan mitt bilde hadde nådd frem til juryen. Stor var derfor gleden da jeg fikk en e-post fra leder, Annette W. Høyland, om at jeg hadde vunnet "Månedens Foto". Gratulerer også til Beate, Hilde, Torstein og Brit med øvrige plasseringer! 

Nedenfor kan du se øvrige vinnere i faksimilen fra Fædrelandsvennen 22.10.16, og klikker du HER, finner du alle deltakende fotografier i oktoberkonkurransen. 

Faksimile fvn 22.10.16


søndag 9. oktober 2016

Høst i Helsinkis gater

Foto: A-LS




Fem deilige og friske høstdager i Finlands hovedstad, Helsinki. Tiden går fort. En by full av muligheter både hva design, shopping, mat, og opplevelser angår. Hvert hjørne byr på nye eventyr, for hva finnes rundt neste sving? Fantastisk arkitektur, vakre kirker, trikkeskinner og bylarm. God mat, god kaffe, og ikke minst - mye natur i selve byen. Hovedstaden er full av grønne områder, og selv vernet natur er å finne innenfor bygrensen. På denne, min første reise til Finland, var jeg så heldig å få oppleve høst i Helsinkis gater... 

Alle foto: Anne-Lise Stangenes




lørdag 8. oktober 2016

"60 Chicks - Wild Pics" i Finland

Fra "60 Chicks - Wild Pics" - et samarbeide mellom BioFoto Finland, Sverige og Norge, med 60 kvinnelige utstillere.
Foto: A-LS


Haltia ligger ca. 45 min. fra
Helsinki. En liten togreise
og en kjapp biltur unna.
Foto: A-LS

Om jeg kunne klart å formidle utstillingen "60 Chicks - Wild Pics" slik den virkelig er, så ville jeg selvfølgelig gjort det. Det klarer jeg dessverre ikke! 

Jeg så utstillingen da den var på Norsk NaturFotoFestival på Ski i mars i år (min omtale), og jeg så fotografier og leste omtaler fra da den ble vist i Sverige i februar. Jeg har også sett bilder av utstillingen slik den nå er på Haltia - Finlands naturcentrum. Derfor trodde jeg at jeg visste hva jeg gikk til. Så feil jeg tok! 

Gjennom noen skarve mobilbilder, som absolutt ikke yter utstillingen rettferdighet, vil jeg forsøke å formidle noen av mine inntrykk... 

Omtalen av utstillingen på Haltias egen webside HER